VEGAKONYHA

FŐZZÜNK ZÖLDSÉGBŐL IS FINOM ÉTELEKET

ZABPELYHES SZENDVICSKRÉM:

 

Hozzávalók:   10-15 dkg zab-, rozs-vagy búzapehely

                       5 dkg friss élesztő

                       1 nagy fej hagyma

                       olaj, só, bors

                       ételízesítő vagy 1 zöldségleves kocka

                       1 csomó petrezselyemzöld

                       víz

 

Elkészítés:

A megtisztított, kockára vágott hagymát kevés olajban megpároljuk. Megborsozzuk, hozzáadjuk az élesztőt, beletesszük a pelyhet, felöntjük annyivízzel, hogy bőven ellepje, Megszórjuk ételízesítővel vagy belemorzsoljuk a leveskockát. Pástétom sűrűségűre főzzük. / kb.12-15 perc/ A végén utána ízesítjük sóval és frissen vágott petrezselyemzölddel. Hagyjuk kihűlni.

 

 

HAGYMÁS FINOMSÁG KENYÉRRE

 

Hozzávalók: 5-6 fej vöröshagyma

                     4 evőkanál olaj

                     2 dl fehér bor

                     pirospaprika, só

                     friss vagy szárított kakukkfű

 

Elkészítés:

Meghámozzuk a vöröshagymát, félbe, majd karikákra vágjuk. 4 evőkanál olajon aranyszínűre pároljuk. Felengedjük 2dl fehér borral, csipetnyi pirospaprikával színesítjük, apróra vágott friss vagy szárított kakukkfűvel fűszerezzük és megsózzuk.

Amikor elkészült, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek.

Tálalás előtt 16 szelet félbarna -vagy rozskenyeret olajjal vékonyan megkenünk. A hagymát eloszlatjuk rajta, majd a szendvicseket sütőlapra rakjuk. Forró sütőben 5-6 perc alatt átmelegítjük, akár meg is piríthatjuk.

 

 

 

FOKHAGYMÁS SZENDVICS:

 

Hozzávalók:  1 francia kenyér

                      3 dl tej

                      5 gerezd fokhagyma

                      10 dkg vaj

                      1/2 mokkáskanál törött fekete bors

                      ízlés szerint só

                      4 evőkanál reszelt sajt

 

Elkészítés:

A fokhagymát megpucolom, összezúzom vagy lereszelem és a tejbe keverem. Megsózom, megborsozom. A kenyér szeleteket mind két oldalán könnyedén megmártom a fokhagymás-fűszeres tejben, és egy tálra egymásra rakom. Utána ismét előről kezdem mártogatni.

A tepsit kevés vajjal kikenem, majd a nedves kenyérszeleteket belerakom. Mindegyiket megkenem olvasztott vajjal, és a maradék egyenletesen rálocsolom. A tepsit alufóliával befedem, és előmelegített, forró sütőbe teszem. 20 perc múlva leveszem róla az alufóliát és pirosra sütöm.

Ha kész, rögtön meghintem reszelt sajttal, és pár pillanatig vissza tolom a sütőbe.

Csak frissen jó!

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 3
Havi: 37
Össz.: 8 965

Látogatottság növelés
Oldal: SZENDVICSKRÉMEK
VEGAKONYHA - © 2008 - 2024 - vegakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »