KATÓKA:
Hozzávalók: tésztához: 15 dkg zsír
2 tojássárgája
15 dkg cukor
50 dkg liszt
1 sütőpor
tejföl
Elkészítés:
A zsírt a 2 tojássárgájával a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet amiben a sütőport elkevertük, és tejföllel olyan keménységűre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk.
3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben egyenként nmegsütjük.
1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, 2 evőkanál baracklekvárt és fél dl rumot adunk hozzá. Közben egy másik tálban 10dkg vajat kikeverünk 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt 2 lap közzé.
Máz:
2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a süteményt.
Másnap vízbemártott késsel szeleteljük.
/Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk./