VEGAKONYHA

FŐZZÜNK ZÖLDSÉGBŐL IS FINOM ÉTELEKET

KATÓKA:  

Hozzávalók: tésztához:                                                                                             15 dkg zsír

                    2 tojássárgája

                    15 dkg cukor

                    50 dkg liszt

                    1 sütőpor

                     tejföl

Elkészítés:

A zsírt a 2 tojássárgájával a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet amiben a sütőport elkevertük, és tejföllel olyan keménységűre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk.

3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben egyenként nmegsütjük.

1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, 2 evőkanál baracklekvárt és fél dl rumot adunk hozzá. Közben egy másik tálban 10dkg vajat kikeverünk 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt 2 lap közzé.

Máz:  

2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a süteményt.

Másnap vízbemártott késsel szeleteljük.

/Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk./



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 2
Heti: 6
Havi: 2
Össz.: 8 968

Látogatottság növelés
Oldal: SÜTIK
VEGAKONYHA - © 2008 - 2024 - vegakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »