VEGAKONYHA

FŐZZÜNK ZÖLDSÉGBŐL IS FINOM ÉTELEKET

 



TOJÁSOS SÜTŐTÖKSALÁTA:

 

Hozzávalók: 70 dkg sütőtök

                     1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma

                     10 dkg marinált paprika

                     4 főtt tojás

                     7-8 evőkanál majonéz

                     2 dl tejföl

                     1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

                     csipetnyi porcukor

                     pár csepp citromlé

                     só

 

Elkészítés:

A meghámozott sütőtököt 1,5 centis kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük. Ha kihült, a leszűrt gyöngyhagymával, a csíkokra vágott marinált paprikával, és a kockára vágott főtt tojással tálba töltjük.

A majonézt a tejföllel hígítjuk, citromlével és porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, végül a metélőhagymával fűszerezzük, és az előzőekkel összeforgatjuk.

 

 

RIZSSALÁTA:

 

Hozzávalók: 15 dkg előfőzött barna rizs

                     1 doboz morzsolt kukoricakonzerv

                     1 sárga kaliforniai paprika

                     10 dkg csemegeuborka

                     4 evőkanál csökkentett zsírtaltalmú majonéz

                     1,5 dl joghurt

                     só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Az öntethez a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverjük. A kihűlt rizst a kukoricával a kicsumázott kockára vágott paprikával, a szintén kockára vágott csemegeuborkával jól összeforgatjuk. A hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.

 

 

WALDORF SALÁTA:

 

Hozzávalók: 4 db alma

                     10 dkg főtt zeller

                     15 dkg dió

                     1,5 dl majonéz

                     1 evőkanál dijoni mustár

                     1 dl tejszin

                     0,5 dl fehérbor

                     2 dkg cukor

                     Őrölt fehér bors, só

 

Elkészítés:

A majonézt a borral, a cukorral, a tejszszinnel, a mustárral összekeverjük, és és sóval, borssal ízesítjük. Az almát és a főtt zellert apró kockákra vágjuk, és a negyedekre szedett dióval együtt a mártásba keverjük.

 

 

 

PARADICSOMOS PADLIZSÁNSALÁTA:

 

 

Hozzávalók: 2 padlizsán (50dkg)

                     2 nagy fej vöröshagyma

                     30 dkg kemény paradicsom

                     1,5 dl olaj

                     fél citrom leve

                     5-6 gerezd fokhagyma

                     friss rozmaring, petrezselyemzöld, zsázsa

                     só

 

Elkészítés:

A padlizsánt megmosom, szárát levágom és héjastul ujjnyi vastagon felszeletelem. A szeletek mindkét oldalát megsózom és 15 percig állni hagyom.                                                                                                         A vöröshagymát megtisztítom és apróra vágom. A paradicsomot vékony gerezdekre vágom. A padlizsánról leitatom a sós levet, majd a szeleteket kis kockákra vágom.                                                                                      A vöröshagymát forró olajban fedő alatt megfuttatom, majd a padlizsánt hozzáadom. Többször megkevergetve addig párolom, míg üveges lesz.      A fél citrom levével és sóval ízesítem, majd a paradicsomgerezdeket belekeverem, és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal, petrezselyemzölddel fűszerezem.                                                               Jól összekeverem és ha kell, ízét néhány csepp édesítőszerrel lágyítom. Hűtőszekrényben lefedve 2 órát érlelem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 2
Heti: 10
Havi: 6
Össz.: 8 972

Látogatottság növelés
Oldal: SALÁTÁK
VEGAKONYHA - © 2008 - 2024 - vegakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »